Читај ми!

Tramp ne može na Fejsbuk i Instagram do kraja mandata, Tviter mu odblokirao nalog

Fejsbuk i Instagram produžiće zabranu za naloge američkog predsednika Donalda Trampa na najmanje naredne dve nedelje dok se ne završi prenos vlasti u SAD, saopštio je vlasnik "Fejsbuka" Mark Zakerberg.

Mark Zakerberg je poručio da šokantni događaji u poslednja 24 sata jasno pokazuju da predsednik Donald Tramp namerava da iskoristi preostalo vreme na funkciji da potkopa mirnu i zakonitu tranziciju vlasti.

"Produžavamo blokadu koji smo postavili na njegove Fejsbuk i Instagram profile na neodređeno vreme, a najmanje dve nedelje, do završetka mirne tranzicije vlasti", poručio je Zakerberg.

Što se tiče "Tvitera", koji je takođe optužio Trampa za izazivanje nasilja i suspendovao mu nalog na 12 sati, američki predsedik je obrisao sporne komentare, a "Tviter" mu je odblokirao nalog.

Kompanija "Tviter" je poručila prethodno da će sledeće kršenje njihovih pravila dovesti do trajnog brisanja profila Donalda Trampa.

Društvene mreže Tviter i Fejsbuk juče su zaključale Trampove naloge zbog njegovih, kako navode, neutemeljenih tvrdnji o krađi predsedničkih izbora usred nereda u glavnom gradu zemlje.

Američki Kongres potvrdio je brojanjem glasova elektorskog koledža da je Džozef Bajden 46. predsednik SAD, a na dužnost će stupiti 20. januara.

субота, 15. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије