Jakobson pošao u ergelu kad mu je zazvonio telefon: "Halo, ovde Donald Tramp..."

Predsednik SAD Donald Tramp zahvalio je poslaniku švedskog parlamenta Magnusu Jakobsonu na nominaciji za Nobelovu nagradu za mir. Jakobson je za švedske medije izjavio da je bio iznenađen što ga je Tramp lično pozvao.

Poslanik švedskog parlamenta Magnus Jakobson je za Nobelovu nagradu za mir nominovao vlade SAD, Srbije i privremenih institucija u Prištini zbog potpisivanja sporazuma u Vašingtonu.

Jakobson je na svom nalogu na Tviteru objavio kako je, u trenutku kada ga je Tramp pozvao kako bi zahvalio za nominaciju, bio sa ćerkom na putu do ergele.

"Obavili smo dobar razgovor o miru na Bliskom istoku i na Balkanu. Želim predsedniku Trampu sreću u mirovnim procesima", objavio je Jakobson na Tviteru.

Švedski poslanik je za Ekspresen rekao da je bio iznenađen što ga je Tramp lično pozvao, ali i da su obavili topao i prijateljski razgovor.

"Mislio sam da će neki američki zvaničnik, savetnik ili neko iz vlade da mi kaže nešto, kao što je Ambasada Srbije učinila. Međutim, iznenada sam čuo glas koji zvuči kao Donald Tramp", kazao je Jakobson za švedski list Ekspresen.

Naveo je i da je potpisivanje sporazuma nakon konflikta koji je zamrznut 21 godinu vredno nominacija vlada SAD, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir.

Magnus Jakobson je poslanik Demohrišćanske partije u švedskom parlamentu. Biran je za poslanika okruga Vestra Jetaland u dva saziva – 1998. i 2018. godine.

Ekskluzivno za RTS u Stokholmu je objasnio predlog svoje nominacije za Nobelovu nagradu za mir. 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">