Katastrofalne padavine u Vuhanu, građanima ponovo naređeno da ostanu u kućama

Taman što su se oporavili od epidemije i izašli iz kuća, stanovnicima Vuhana ponovo je naređeno da ostanu među četiri zida. Ovog puta zbog rekordno velikih padavina.

Kineski grad Vuhan taman se oporavio od koronavirusa, da bi ih snašla nova nevolja. Padavine u ovom višemilionskom gradu dostigle su rekordne nivoe tokom proteklih dana.

Prema pisanju agencije Sinhua, tokom protekla dva dana kiša je lila "kao iz kabla". Samo od nedelje ujutru do ponedeljka ujutru palo je neverovatnih 250 litara kiše.

Kiša je poplavila mnoge ulice, što je dovelo do kolapsa saobraćaja.

"Bilo je to kao da voziš slep, kao vožnja u vodi", rekao je jedan meštanin dodajući da je bilo vrlo zastrašujuće i neobično, prenosi britanski Gardijan

Gradske vlasti izdale su drugi stepen pripravnosti kako bi se izborile sa situacijom, a građanima je naređeno da ostanu u svojim kućama pošto se obilne padavine očekuju i narednih dana.

Vuhan i provincija Hubei nisu jedine oblasti koje je pogodila obilna kiša. Provincije Anhui i Hunan takođe su podigle nivo pripravnosti zbog mogućih poplava, pošto se i narednih dana očekuju obilne kiše i porast vodostaja.

Kineska državna meteorološka služba objavila je upozorenje da su obilne padavine moguće neprekidno 31 dan.

List Pipls dejli piše da su se takve situacije retko viđale proteklih godina.

Prema poslednjim podacima kineskog ministarstva za vanredne situacije, u poplavama je poginula 121 osoba a evakuisano je 875.000.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи