Amerikanci napali talibane, šta je bilo sa sporazumom

Sjedinjene Države su izvele vazdušni napad protiv talibanskih boraca, samo nekoliko dana pošto je postignut sporazum o povlačenju iz Avganistana.

Portparol američkih snaga Soni Leget je potvrdio da je došlo do incidenta u južnoj provinciji Helmand.

"Talibanski borci su aktivno napadali punkt (avganistanskih nacionalnih bezbednosnih jedinica). Ovo je bio odbrambeni napad kako bi prekinuli njihove napade", naveo je Leget na Tviteru.

Istakao je da je vođstvo talibana obećalo međunarodnoj zajednici da se smanjiti nasilje i da neće pojačavati napade. Pozivamo ih da prestanu sa bespotrebnim napadima i da se drže svojih obaveza", rekao je Leget.

Juče je, inače, predsednik SAD Donald Tramp razgovarao sa glavnim talibanskim pregovaračem Mulahom Baradarom Akhundom i taj razgovor ocenio kao "veoma dobar".

To je prvi napad SAD na talibane u poslednjih 11 dana.

Od potpisivanja sporazuma u subotu, talibani su odlučili da će nastaviti operacije protiv avganistanskih snaga, ali da će se uzdržati od napada na strane jedinice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара