Čitaj mi!

EU: Akciju za zaustavljanje migranata na Sredozemlju

Ministri spoljnih poslova zemalja Evropske unije odlučili su na sastanku u Luksemburgu da počne pomorska akcija za suzbijanje ilegalnog prevoza migranata preko Sredozemnog mora.

Akcija počinje pojačanim nadzorom švercerskih bandi, a za nedelju dana trebalo bi da počne upućivanje ratnih brodova, podmornica, patrolnih aviona i bespilotnih letelica, saopšteno je u Luksemburgu, prenosi Beta.

Odluka o pokretanju akcije doneta je na početku mesečnog zasedanja ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu.

Komandant misije biće italijanski admiral Enriko Kredendino.

Lideri EU su se 23. aprila na vanrednom zasedanju dogovorili da navalu ilegalnih imigranata spreče "razbijanjem krijumčarskih mreža, izvođenjem vinovnika pred sudove, zaplenom njihove imovine" i "zaplenom i uništavanjem brodova pre no što ih krijumčari upotrebe".

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. jun 2015, 13:26) - anonymous [neregistrovani]

Nije bas tako...

Muslimani ne naseljavaju Evropu i svet samo, sada, kao izbeglice, vec to traje godinama. To bi bila normalna migracija stanovnistva, kada bi oni prihvatili zemlju koju su izabrali za domacina onakva kakva je i njihove obicaje i ponasanja. Medjutim, tako izgleda u pocetku, a onda arogantno traze da se sve prilagodjava njima; od hrane, nataliteta, pa do verskih obicaja. Jednostavno, imaju tendenciju da menjaju sve prema sebi i njihovoj veri. Zato ih i svet ne zeli vise u ovom broju, jer vec imaju iskustvo. Za malu Srbiju to bi bilo pogubno.

(ponedeljak, 22. jun 2015, 13:00) - anonymous [neregistrovani]

Srpski prijatelji...

...ne znaju ni sami sta da rade sa sve vecim prilivom migranata koji im nezvani,svakodnevno dolaze u sve vecem broju...mozda uvedu patrole,ko zna kojim brodovima,na Sredozemlju a u planu su da grade izbjeglicke kampove slicne onimna Golanskoj visoravni,u Turskoj...sreca im je tu je i Srbija koja ce im pomoci u prihvatanju ih,jedina je drzava koja djeluje samostalno...i ne plasi se,prijateljima,siromasni su,mora se pomoci...

(ponedeljak, 22. jun 2015, 12:16) - anonymous [neregistrovani]

da nisu unistili Libiju i Siriju ne bi stotine hiljada muslimana krenile pravac Evrope

.