Čitaj mi!

Usvojeni prigovori Zavetnika i koalicije "Za kraljevinu Srbiju - DSS" na rešenja OIK Bujanovac

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je prigovore Zavetnika, odnosno koalicije "Za kraljevinu Srbiju - DSS", na rešenja Opštinske izborne komisije (OIK) u Bujanovcu, kojim im nije omogućeno imenovanje njihovih predstavnika u birački odbor na mestu gde se u petak ponavljaju izbori.

RIK je poništila rešenje OIK Bujanovac, od 25. maja, kojim je Opštinska komisija odbila predlog Zavetnika za imenovanje njihovih predstavnika u birački odbor za sprovođenje ponovljenog glasanja na izborima za narodne poslanike.

Tako je RIK odlučila da se u birački odbor u proširenom sastavu na izbornom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu, u opštini Bujanovac, gde se u petak ponavljaju izbori, a na predlog Zavetnika, imenuju Duško Stanković i Filip Vulić.

RIK je, takođe, poništila rešenje OIK Bujanovac, kojim je odbijen predlog koalicije "Za kraljevinu Srbiju - DSS" za imenovanje njihovih predstavnika u birački odbor za sprovođenje ponovljenog glasanja.

Tako će, odlukom RIK-a, na ponovljenim izborima, birački odbor na tom biračkom mestu, činiti i predstavnici te koalicije, Miroslav Arsić i Darko Stanojević.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da je uveren da će ponovljeno glasanje u Bujanovcu proteći u najboljem redu i da će biti učinjeno sve da zakonska procedura bude u potpunosti ispunjena, a biračima omogućeno da ostvare biračko pravo.

Izbori za narodne poslanike u petak će, po drugi put, biti ponovljeni u Velikom Trnovcu, kod Bujanovca, na biračkom mestu broj šest u Osnovnoj školi "Miharem Kadriu".

To je treće glasanje u Velikom Trnovcu - posle parlamentarnih izbora 3. aprila, glasači sa tog biračkog mesta i 28. aprila izašli su na ponovljene izbore, koji su, takođe, u međuvremenu, poništeni.

Za ove izbore štampaće se 1.089 glasačkih listića.