Vulin: Kumanovski sporazum je prekinuo rat, ali nije doneo mir

Kumanovski sporazum, u kome nema kapitulacije, predaje oružja i ljudi, ali nema ni ostanka naših snaga i ustavnog poretka na Kosovu i Metohiji, prekinuo je rat, ali nije doneo mir, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom 20 godina od potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu.

Aleksandar Vulin je rekao da su vojska i narod upornim otporom izborili najviše što se moglo i da su bombardovanje i pokušaji kopnenog ulaska na planini Paštrik trajali do samog potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma.

Ministar je naveo da je nakon ulaska međunarodne zajednice na Kosovo i Metohiju proterano 250.000 Srba, Goranaca, Bošnjaka, Roma, Aškalija i ubijeno više od 1.000 ljudi.

"Šiptarski teroristi su nastavili sa etničkim čišćenjem i zločinima za koje niko nije odgovarao, a rat koji Srbi nisu ničim izazvali i opravdali završio se priznanjem da međunarodno pravo nema više nikakvu vrednost i važnost", istakao je Vulin.

Ministar je dodao da je Srbija ponosna na svoj narod i one koji su je branili u tim vremenima i neće prihvatiti nametanje krivice za zločine koji su počinjeni nad njom.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 09. jun 2019, 20:09) - anonymous [neregistrovani]

Donekle je u pravu

Kumanovski sporazum je doneo mir vecini u Srbiji, ali ne svima, posebno nije doneo mir onima koji su nas uveli u rat protiv NATOa, Njima stoji na savesti taj rat.

(nedelja, 09. jun 2019, 18:03) - anonymousMile [neregistrovani]

Ako

Ako nije doneo mir onda zasto se ne trazi da odgovaraju oni koj su krivi.