Savez jevrejskih opština Srbije i Svetski jevrejski kongres uplatili 70.000 evra RFZO

Savez jevrejskih opština Srbije, u saradnji sa Svetskim jevrejskim kongresom uplatio je RFZO 70.000 evra. U pismu podrške upućenom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ističu da veoma cene njegovu potpunu predanost u borbi za suzbijanje epidemije koronavirusa i energiju koju u to ulaže.

U pismu se navodi da srpskom predsedniku pružaju podršku za lični doprinos i zalaganje za normalno funkcionisanje državnih institucija u uslovima pandemije, a posebno za napor da se medicinski zdravstveni sistem Srbije po svaku cenu stabilizuje i odgovori izazovima masovne zaraze korona virusom i daljeg širenja korona virusa.

"Želimo Vam pun uspeh u Vašem veoma teškom i odgovornom radu. Prenosimo vam srdačne pozdrave predsednika Svetskog jevrejskog kongresa Ronalda Lodera, koji je upoznat sa svime što ste do sada učinili u Srbiji", navodi se u pismu.

Navodi se i da Savez jevrejskih opština Srbije i Svetski jevrejski kongres prate sve mere koje Srbija sprovodi u cilju sprečavanja širenja virusa.

Dodaju da su sve države sveta u neprekidnoj borbi na suzbijanju pandemije i da je u nestašici svakovrsne medicinske opreme i sredstava svaka pomoć dobrodošla.

"Svesni smo da je ova pomoć samo mali udeo u ogromnim dnevnim potrebama sa kojima se suočavate od 15. marta", ističe se u pismu.