Brojne donacije u borbi protiv koronavirusa

Sve je duži spisak kompanija koje pomažu zemlji u borbi protiv koronavirusa.

Šabačka mlekara donirala je proizvode u vrednosti od 100.000 evra zdravstvenim radnicima, najugroženijim stanovnicima i penzionerima.

"Cela smena, svi smo bili oduševljeni, stvarno je lep gest od strane naše firme, čak smo i delili na Fejsbuk stranicama, ponosni smo, u ovoj situaciji treba da pomognemo jedni drugima", ističe Milica Pajić, laborant Mlekare Šabac.

Ni proizvođači mleka nemaju razloga za brigu.

"Na svim našim otkupnim mestima sve količine ponuđene, biće otkupljene bez smanjenja cene mleka. Otkupna cena mleka će ostati ista bez obzira na ovo vanredno stanje", navodi Miroslav Petrović, rukovodilac sirovinskog sektora Mlekare Šabac.

Kada su ovih dana dobili otkaz u jednoj italijanskoj firmi u Loznici, deset radnika je bilo na ivici očaja. A onda je jedan lokalni privrednik koji se bavi obradom drveta podigao kredit da održi likvidnost firme i uposlio svih desetoro otpuštenih radnika.

"Nisam mogao da ih ostavim bez plate, većinom su to moje komšije s kojima sam živeo ceo život, koristim situaciju da im pomognem koliko mogu", kaže Milorad Gajić iz firme "Jare prom".

Slatki zalogaji uvek prijaju. Jedna kruševačka poslastičarnica obradovala je tortama korisnike narodnih kuhinja ali i najstarije Kruševljane koji po preporuci Vlade ne izlaze iz svojih domova.

"I ja volim da pojedem slatko i da mi neko da nešto i svi to vole, što je najbitnije mislim da jedno drugom pomognemo, nebitno koliko, ovo je neko vreme koje stvarno zavisi od svih nas da jedan drugom pomognemo", ukazuje Milovan Spasić iz poslastičarnice "Gaga", Kruševac.

U želji da građanima koji se bore sa koronavirusom olakšaju boravak u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu, kablovski operator Supernova, donirao je 3.000 punjača. Od Telenora - besplatan pristup sadržajima za učenje na daljinu i telefoni Institutu za mentalno zdravlje za korišćenje linija psihološke podrške.

Zahvaljujući toj komapniji i građani kojima je potrebna pomoć u Čačku, lakše će doći do volontera jer imaju novih 20 mobilnih telefona.