Čitaj mi!

Prekinuta korona žurka u Nišu, uhapšen vlasnik restorana

U restoranu u Nišu kasno popodne Komunalna milicija prekinula je žurku na kojoj je prema procenama bilo oko 180 ljudi, rekla je za RTS gradonačelnica Niša i komandant štaba za vanredne situacije u tom gradu Dragana Sotirovski. MUP je saopštio da je u Nišu uhapšen vlasnik objekta. Prema proceni policije u restoranu je zatečeno oko 150 ljudi.

Pored prekršajnog naloga vlasniku restorana biće, kako se očekuje, podneta i krivična prijava po nedavno usvojenim izmenama Zakona zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Ova akcija deo je poošttrenih mera koje je gradski štab doneo juče zbog pogoršanja epidemijske situacije u Nišu, a koja je ocenjena kao vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu.

Štab za vanredne situacije naložio je pojačan rad komunalne milicije i inspektora uz asistenciju Policijske uprave, rigorozne mere kontrole i pojaačan nadzor sprovođenja mera u gradskom prevozu i pijacama, a naredna dva vikenda biće zatvorene buvlja i auto-pijaca.

Uhapšen vlasnik objekta

MUP je saopštio da je u Nišu uhapšen T. S. (1974) iz Merošine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

U saopštenju se navodi da je policija u jednom ugostiteljskom objektu čiji je osumnjičeni vlasnik, zatekla oko 150 osoba što je suprotno epidemiološkim merama koje su na snazi.

Takođe, u lokalu je bila puštana muzika posle 17 časova.

Policija je o događaju obavestila i komunalnu miliciju, koja je naložila da se objekat zatvori na 72 sata i preduzela dalje mere iz svoje nadležnosti.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">