Čitaj mi!

Preminulo još 26 pacijenata, nova 2.192 slučaja zaraze

U poslednja 24 sata u Srbiji su zvanično registrovana 2.192 slučaja zaraze koronavirusom od 18.268 testiranih uzoraka. Od posledica kovida preminulo je još 26 ljudi. Na respiratorima su 83 pacijenta.

Kontrola i matine žurki u Beogradu, kovid propusnice obavezne od 20 časova

Komunalna milicija će tokom novogodišnje noći angažovati 30 patrola u Beogradu koje će učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti da noć dočeka u glavnom gradu protekne uz poštovanje mera, izjavio je načelnik komunalne milicije Ivan Divac.

Divac je najavio da će se u ugostiteljskim objektima kontrolisati kovid propusnice, čije je posedovanje i večeras obavezno posle 20 časova.

Prema njegovim rečima, kontrolisaće se i tzv. matine žurke koje počinju popodne i traju do 20 časova, a na njima će se kontrolisati broj gostiju, da li zaposleni nose maske, ima li dezobarijera.

Kada je reč o koncertima na otvorenom, a u Beogradu će noćas biti dva, a Divac je istakao da je grad Beograd kao organizator preduzeo potrebne mere zaštite i da će posetiocima biti podeljeno 50.000 maski.

"Ono što mi možemo sada jeste da apelujemo na ljude da se pridržavaju mera lične zaštite, jer bez dovoljne svesti građana da sami moraju da se zaštite, malo koja kontrola može pomoći", rekao je Divac za Tanjug.

Na respiratorima 83 pacijenta

U poslednja 24 sata testirano je 18.268 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 2.192 osobe.

Borbu sa kovidom izgubilo je još 26 ljudi. Od početka epidemije od posledica zaraze preminulo je 12.714 osoba.

Na bolničkom lečenju je 2.114 osoba, a na respiratorima su 83 pacijenta. 

Porast broja inficiranih opominje da je virus sa svojim mutacijama raširen u populaciji.

U Srbiji je, smatraju stručnjaci, epidemija kovida trenutno pod kontrolom i upozoravaju da je oprez neophodan jer se broj novozaraženih menja iz dana u dan.

Posebno tokom prazničnih dana neophodno je poštovanje mera, nošenje maske i držanje distance.