Italijanski lekari pomažu Srbiji u borbi protiv kovida 19

U Srbiju je stigao italijanski šestočlani medicinski tim: dva anesteziologa, lekar hitne pomoći, specijalista za infektivne bolesti, hirurg i medicinski tehničar, objavljeno je na sajtu Ambasade te zemlje u Beogradu.

Specijalnim letom na na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo je šestočlani medicinski tim iz Italije.

U timu su dva anesteziologa, lekar hitne pomoći, specijalista za infektivne bolesti, hirurg, i jedan medicinski tehničar, saopštila je Ambasada Italije.

Medicinski tim, koji radi pod koordinacijom italijanske Civilne zaštite, čine ljudi koji dolaze iz različitih regija: Pijemont, Lacio i Furlanija-Julijska krajina.

"Naš tim došao je u Srbiju kako bi pružio pomoć i obuku na osnovu iskustva stečenog tokom petomesečne borbe s virusom kovid 19 u Italiji. Razmena mišljenja i najbolje prakse sa lekarima i medicinskim osobljem u Srbiji moći će da pomogne u borbi protiv virusa", istaknuto je u saopštenju ambasade.

Naglašeno je da ovom inicijativom, Italija želi još jednom da ukaže na važnost prijateljstva sa Srbijom, na izuzetan nivo bilateralne saradnje, kao i da odgovori na velikodušnu pomoć koju je Srbija uputila italijanskom narodu u aprilu ove godine.