U Srbiji još 68 zaraženih koronavirusom, preminuo 1 pacijent

U poslednja 24 sata, od kovida 19 preminula je jedna osoba. Koronavirusom je zaraženo još 68 ljudi.

Testirano je u poslednja 24 sata 4.415 osoba. Na respiratorima je 12 pacijenata.

Hospitalizovano je 665 pacijenata. Od početka epidemije izlečeno je 5.699 osoba.

Do sada je ukupno testirano 214.212 osoba, a broj potvrđenih slučajeva je 11.092. Preminulo je ukupno 238 osoba. Procenat smrtnosti je 2,15 odsto.

Testiranje građana na lični zahtev na koronavirus počelo je po odluci Kriznog štaba Vlade Srbije, a interesovanje je, prema rečima v. d. direktorke Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verice Jovanović, veliko i dnevno se, kako kaže, testira više od 100 ljudi.

U Zaječaru je potvrđeno još 15 zaraženih kovidom 19, od toga 14 iz Narodnog pozorišta. Za još deset zaposlenih u zaječarskom teatru čeka se rezultat. Svi zaraženi su bez simptoma bolesti ili sa lakšim simptomima.

Pacijenti sa teškom kliničkom slikom i dalje se smeštaju u kovid bolnice, a pacijenti sa lakšim simptomima ili bez simptoma u privremene bolnice. Na Beogradskom sajmu je trenutno 61 pacijent.

Osim Vranja i Leskovca, i Smederevo se bori sa koronavirusom u fabrikama. U turskoj fabrici tekstila "Kajzen", prisustvo virusa potvrđeno je kod 19 radnika. Izvršeno je kolektivno testiranje.