Читај ми!

"Каква све чуда знам", књига о животу за родитеље и децу

Деца ће постати изузетни људи и прави носиоци сопственог живота ако им родитељи понуде чисту, искрену љубав, љубав без нестрпљења и нервозе, каже лекарка и песникиња Радмила Шехић.

Радмила Шехић и даље је трагач, истражује живот, за њу највеће могуће чудо. Стварајући нову књигу "Каква све чуда знам", каже да је први пут прошла кроз њега у потпуности.

Од тренутка рађања до тренутка одрастања, сазревања, те часа одласка, и поновног рађања.

"То је описано скоро документарно кроз стихове и читав живот свеобухватно је овде представљен, а желела бих да се деца од почетка па до краја ове збирке и ових циклуса упознају са овим начином сусретања са животом и да из првих дана почну живот да воле, да га се не боје, да га прихватају јер су и они део живота и да га славе читавог живота", истиче песникиња.

И у овој, као и у ранијим збиркама, сваку песму започиње последњим стихом претходне. Штити дечје снове и поштује њихов свет. Нежна је и мудра када најмлађе уводи у нимало једноставан простор одраслих. Пише за децу, али се обраћа и свакоме ко децу васпитава.

"Сасвим случајно су деца мене препознала и ја децу и верујте да то што пишем за децу, ја се обраћам и вама, вама пре свега јер ви ћете то да схватите, спознаћете и пренећете свом детету и пробудићу то можда постиђено дете у вама и наћи ћемо изванредну копчу у иначе нечему што је потребно", објашњава песникиња.

Треба, каже, да се обнови и природа и добар и здрав однос између људи, без страха, без зазирања, без удаљавања.

Дечја радозналост је очарава. Од деце је много научила. Учи и даље, спознаје и бележи. С радошћу ишчекује сваки будући сусрет са њима и нада се неком новом чуду које ће заједно открити.