Читај ми!

"Лепота тајне" у галерији "Сингидунум"

У Галерији "Сингидунум" отворена је изложба Тање Бабић "Лепота тајне". Својом првом изложбом представила се публици покушавајући да сачува феномен сликања фигурације који је савладала током студирања.

"Лепоту тајне" поверила је публици на првој самосталној изложби. Тања Бабић техником акрил и уље на платну сликала је фигуре женског тела и показала лепоту.

Додати елементи као шољица кафе, која је симбол разговора и тајни, црни балон као неостварена жеља или разочарење, птица као слобода и срећа посматрачу дају прилику да самостално осмисли причу.

"Ја сам делове градова или апстрактне позадине повезивала тако што сам после сликања позадине насликавала људске портрете. Размишљала сам о томе како да их повежем и онда сам повезивала са симболикама. Као плаво небо, врата као знакове, симболе неке који постоје", истиче Тања Бабић.

Остаје доследна фигуративном сликарству, представљајући углавном женску фигуру линеарно или реално. У некој од наредних изложби представиће се јединственом уметничком техником која подсећа на старе занате.

"За даље планирам да отворим изложбу портрета од пустовања са псећом длаком. А са фигурацијом можда пробам пустовање вуне, као портрет од вуне", додаје Бабићева.

Своја дела Тања Бабић сврстава у наративно-фигуралне и симболичко-алегоријске.