Читај ми!

"Кутије сећања"- дела заборављена у угловима атељеа Бојана Савића

У Малој галерији УЛУПУДС-а отворена је изложба "Кутија сећања", Бојана Савића. Поставку чине дела необичног уметничког израза у којем се уочава уметникова жеља да се публици представи другачије.

Недовршени радови, идеје неизведене до краја, дела која су годинама стајала у угловима атељеа, добила су шансу да приме похвалу или осуду публике.

"Мислим да су та дела трпела један, не могу да кажем мој страх али поклопац невере у њих и да у суштини су дуго времена морала да буду, што кажемо ми уметници, скувана. Да просто доживе своје време, да изађу у овој форми и у овој целини како су сада постављени у галерији", каже аутор Бојан Савић.

Истиче да је експеримент јако важан како би креативна енергија протекла кроз срце и мозак човека.

"Потребно је да види ствари из другог угла. Због тога сам ја и решио да направим неке објекте. Овде нема само кутија али има пуно тродимензионалних објеката где сам покушао мало да постанем човек који гледа из те треће димензије, да кажем воајер", наглашава Савић.

Бојан Савић свој таленат несебично дели са децом и одраслима који су оболели од церебралне парализе, учесник је уметничких колонија код нас и у иностранству и добитник многих награда.