Милана Милошевић добитница награде за креативни допринос радио изразу "Нада Деполо"

Победнички рад овогодишњег конкурса за студентску награду "Неда Деполо", коју Радио Београд 2 сваке године додељује за креативни допринос радио изразу, је остварење "Ка облацима" ауторке Милане Милошевић, студенткиње докторских студија композиције на Факултету музичке уметности у Београду.

Награђеној ауторки ће на свечаности поводом Дана Радио Београда бити урученопризнање - Повеља Радио Београда 2 и 1.000 евра из Фонда "Неда Деполо".

Другу и трећу награду добиле су такође студенткиње Факултета музичке уметности.

Другу је добила Анђела Милић, за радиофонску композицију "Безвремена", а трећу Николета Радуловић, за радиофонско остварење "Тесла". Њима, уз повеље Радио Београда 2, следује и квалитетни дигитални снимач звука, дар предузећа "Компани ДигиТВ".

Жири, који је одлуку донео у директном радио-преносу из Студија 6, радио је у саставу: Бошко Милин, драматург и професор ФДУ у Београду (председник), Марија Ћирић, теоретичарка уметности и медија и професорка ФИЛУМ-ау Крагујевцу, редитељка и уредница ктематског канала "Вртешка" Радио Београда Александра Урошевић, као и уредници у Драмском програму Радио Београда Предраг Д. Стаменковић и Владимир Б. Поповић.

Примарни критеријум у раду жирија била је иновативност, али и смелост, експериментисање у контексту изречених идеја и примењених креативних средстава. У том смислу, посебно је похваљено и дело Олге Јанковић "Љес" (Шума) које својом изражајноћу сведочи о капацитетима радиофонијеког израза.

Додела награде на свечаности у Каменој сали Радио Београда

Циљ награде "Неда Деполо" је да подстиче стваралаштво младих у области радиофоније и да њихов таленат повезује са производно-креативним погонима у Радио Београду, кући која има богату традицију и међународни углед у домену радио-арта.

Овим конкурсом чува се успомена на Неду Деполо, креативну личност која је знатно допринела развоју српске радиодрамске уметности.

Награде ће бити уручене у четвртак, 1. октобра, на свечаности у Каменој сали Радио Београда, када ће најстарији електронски медиј на Балкану обележити 96 година успешног рада.