Програм Малог позоришта „Душко Радовић“ пратите на интернету

Мало позориште „Душко Радовић“ покренуло је на Инстаграму програм под називом „Мало путовање кроз историју уметности“. Осим онлајн позоришних представа и радио-драма, сваког петка од 17 сати најмлађи суграђани моћи ће да прате и едукативну иницијативу дечјег градског позоришта.

Заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић рекла је да је циљ програма Мало путовање кроз историју уметности да се причама о уметничким делима светски познатих уметника, уз визуелно представљање, малишанима приближи уметничко стваралаштво.

Сваког петка обрађиваће се тема неког другог уметника и једног његовог уметничког дела, уз посебан осврт на историјски контекст и причу која прати дело, а све у формату блиском и разумљивом најмлађима, наводи се у саопштењу Градске управе. Такође, приче ће пратити и квиз питања на која ће деца моћи да одговорају и на тај начин стекну основна знања о уметности.

Радуловићева је додала да је у плану ускоро још један програм под називом Мали музички детективи, који ће такође моћи да се прати на налогу позоришта на Инстаграму.

Тај програм ће на интерактиван начин укључивати децу у процес слушања и истраживања композитора класичне музике, пре свега, давањем детективских задатака којима се деца охрабрују на препознавање појединих тема инструмената и лајтмотива.

Мало позориште „Душко Радовић“ сваке среде од 19 сати премијерно изводи аудио-бајке, док сваке недеље од 12 сати на свом каналу на Јутјубу приказује једну од позоришних представа са свог садашњег или некадашњег репертоара.

број коментара 0 Пошаљи коментар