"Супернатурал" у Озону, дигиталне графике Владимира Милановића

У Галерији Озон отворена је изложба дигиталних графика "Супернатурал" Владимира Милановића, доцента Факултета ликовних уметности у Београду.

Векторске графике које су настале преобликовањем материјала који је коришћен у изради претходно реализованог уметничког рада, новина су у остварењима Владимира Милановића.

"Галерија "Озон" представља тематски циклус "Векторајз"- наши савремени ствараоци. Владимир Милановић као већ истакнути аутор, који ради као професор факултета Ликовних уметности широј публици свакако заслужује да се представи", каже Маријана Дујовић, координатор.

"За мене је било узбудљиво повезати два рада која су временски доста удаљена. Једно је мртва природа, друго је Дишанов рад са почетка 20. века, где се заправо говори о два различита концепта уметничког стваралаштва и генерално идеологије уметности. Кроз овај циклус графика ја сам направио апропријацију и присвајања свог већ реализованог рада", каже Владимир Милановић, аутор Изложбе "Супернатурал".

Уметник настоји да кроз форму класичног ликовног мотива циклусом "Супернатурал" представи нове графике настале измештањем појединачног елемента из предходног окружења.

"На примеру Милановићевих радова елементе векторске уметности видимо у прочишћеним површинама, јаком колориту и израженом геометризацијом", каже Никола Кривокапић, члан Уметничког савета галерије.

Владимир Милановић, доцент Факлутета ликовних уметности у Београду представио се на 16 самосталних изложби и више од сто колективних поставки, не само у Србији, већ и у другим земљама Европе.

Добитник је више награда на међународним изложбама савремне графичке уметности.

број коментара 0 Пошаљи коментар