Ненаду Николићу уручена награда "Никола Милошевић"

Свечаним уручењем награде "Никола Милошевић" за најбољу књигу протекле године у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије Ненаду Николићу, за дело "Идентитет српске књижевности", Радио Београд 2 прославио је 62. рођендан.

Култура чврсто повезује оне који стварају и оне који слушају овај програм. Радио Београд 2 једини јој је у целости посвећен.

"Ми бранимо оно што је најважније од свега, лепоту нашег језика, вечност наших споменика, необичност наших људи, право на уметничку истину, на научну истину, надахнуће, лепоту онога што је лепо и ново", каже главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кањевац.

Директор Радио Београда Милан Недић каже да се нада да ће Други програм Радио Београда у овом храму културе и информисања, управо наставити ту традицију.

Књига "Идентитет српске књижевности" је најбоља књига у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије у протеклој години. Дело Ненада Николића је озбиљан подухват и значајан допринос српској науци о књижевности, образложио је жири.

"Ја се надам да ће она успети код те шире публике да пробуди интерес за питања наше књижевности или историје и начина на који је представа о томе шта је српска књижевност током времена изграђивана", истиче Ненад Николић.

Дело улази у историју признања дугу две деценије. У историју програма ушле су давно култне емисије Туп–туп, Аутобус у пола шест, Зелени мегахерц... Придружују им се Чекајући ветар, Класику, молим, Поезија уживо и многе друге.

Култне емисије стварали су аутори који су обележили више од шест деценија дуго трајање Радио Београда 2. У знак поштовања и сећања њихова имена биће уписана овде, на "Зид славних."

Прво у дугом низу који тек следи је име Милована Илића Минимакса.

број коментара 0 Пошаљи коментар