Проглашени добитници Вукове награде

Културно-просветна заједница Србије донела је одлуку ко ће бити добитници 56. Вукове награде за нарочите резултате у стваралачком раду на ширењу културе, образовања и науке у Србији и на српском културном простору.

На списку од десет добитника су Радослав Зеленовић, сликар Драган Мартиновић Мартин, кустос Јелена Боровић Димић, као и књижевник Милош Јанковић.

Такође, Вукову награду добили су и књижевник Душко М. Петровић, педагог и сценариста Мирослав Мика Алексић, библиотекарка Јасмина Нинков и композитор и водитељ Миња Субота.

На списку су и драмска уметница Гордана Ђурђевић Димић и сликарка Слободанка Ракић Шефер.

На предлог жирија за додељивање Вукове награде, Извршни одбор Културно-просветне заједнице Србије донео је једногласну Одлуку да добитници Изузетне Вукове награде за 2019. годину буду књижевник Ђорђе Сладоја, Школа за основно и средње музичко образовање "Стеван Мокрањац" из Пожаревца, Сабор фрулаша "Ој Мораво" из Прислонице и ОШ "Бранко Радичевић" из Стапара.

О награђенима је одлучивао жири у саставу проф. др Дарко Танасковић, филолог оријенталиста (председник жирија), Живорад Ајдачић, редитељ, драмски писац, проф. Милован Витезовић, књижевник, Зоран Гутовић, издавач, проф. др Урош Дојчиновић, музички уметник, Бора Дугић, музички уметник, Селимир Радуловић, књижевник, проф. др Елизабета Ристановић, професор ВМА, Радован Трнавац Мића, сликар.

Награде ће бити уручене почетком фебруара у Председништву Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар