Ракија "Ћирилица" и вино – Хандкеу с љубављу из Србије

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и редитељ Емир Кустурица састали су се у Паризу са аустријским писцем Петером Хандкеом, овогодишњим добитником Нобелове награде за књижевност.

Вукосављевић и Кустурица су Хандкеу честитали престижну награду на вечери коју је он организовао, а министар је пренео поздраве Владе Србије и српске јавности, која се, како је навео, радује што је велики светски књижевник, који је Србији пружио подршку током тешких година, добио заслужену награду.

Министар културе је, како је сазнаје Танјуг, писцу уручио симболичан поклон, ракију "Ћирилицу", као и боцу вина на чијој етикети пише "Нобеловцу Петеру Хандкеу, из Србије, с љубављу и поштовањем".

Вукосављевић предводи делегацију Министарства културе, која борави у Паризу у циљу јачања сарадње са Унеском у контексту поновног избора наше земље у Извршни одбор те организације.

Министар културе ће се током боравка у Паризу састати са помоћником генералне директорке Унеска Ернестом Отонеом.

Предвиђено је да сутра Емир Кустурица одржи предавање на тему "Култура и разноликост", пре којег ће се званицама обратити и министар Вукосављевић.

Кустурица и његов "Но смокинг оркестра" потом ће одржати концерт у згради Унеска, на који је позвано око 1.200 званица.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 22. окт 2019, 17:27) - Петрија [нерегистровани]

Браво..

Свака част и нашем Министру и Емиру. Ово је само почетак. Хандке би требало да што више времена проводи у Србији, али највише у руралним пределима. Тамо ће осетити шта је права љубав, радост и шта је гостољубивост Срба... Усвојићемо Хандкеа и научити га да се весели уз народњаке. И шљивовицу , овкорс...

(уторак, 22. окт 2019, 17:16) - anonymous [нерегистровани]

Истина је светиња

Волимо Хандкеа! Хандке Србине!!!

(понедељак, 21. окт 2019, 23:35) - anonymous [нерегистровани]

Tacno,s ljubavlju i postovanjem....

Veliki pisac i Nobelovac Peter Handke je zasluzio svu ovu paznju koju mu Srbija upucuje za uzvrat njegove ljubavi i postovanja prema Srbima.
Svaka cast Vladanu i Emiru na ovom gestu prema Velikom srpskom prijatelju i Nobelovcu Handkeu.Tako se treba odnositi prema pravim prijateljima kao sto je Nobelovas Peter Handke..