Уручене песничке награде "Новица Тадић"

Министар културе и информисања Србије Владан Вукосављевић уручио је Јани Алексић из Београда и Слађани Шимрак из Београда књижевну награду "Новица Тадић", док је трећи добитник признања Екрем Хамид из Новог Пазара.

Жири за доделу награде "Новица Тадић" разматрао је 63 приспела рукописа аутора до 35 година старости из Србије, Републике Српске, Црне Горе и расејања, а одлучио је на награду равноправно подели на три добитника.

Добитницима, изузев Хамида који је на путу, уручене су дипломе и плакете са ликом Новице Тадића на свечаности поводом Светског дана поезије.

Вукосављевић је рекао да је Министарство доделом награде желело да дода нови импулс и значај поезији у култури и друштву.

Дух времена поставља нам питања има ли смисла поезија, како живе песници и како их поштујемо, рекао је Вукосављевић и навео да Министарство својим могућностима покушава да да импулс поштовању песништва данас.

Вукосављевић је цитирао Тадића и нагласио да је он говорио да је "песник човек маргине, али то што се он понаша маргинално, не значи да треба његова поезија да буде маргинална".

број коментара 0 Пошаљи коментар