Београдска филхармонија одушевила публику на Ушћу

Извођењем увертире опере "Кармен" Жоржа Бизеа, Београдска филхармонија отворила је дуго очекивани концерт на отвореном у Блоку 13 на Новом Београду. "Танјуг" јавља да је било присутно око 20.000 људи.

Почетку концерта претходио је громогласни аплауз публике, која је пре музицирања Београдске филхармоније имала прилике да чује сет листу састављену од песама по избору филхармоничара.

Нови шеф диригент Филхармоније Габријел Фелц пожелео је добро вече публици и рекао: "Ми смо Београдска филхармонија, свирамо за вас, уживајте".

"Ви сте најбоља публика свету", поручио је Фелц окупљенима.

Нешто преко 20.000 људи бурно је поздравило у 21.30 излазак маестра Зубина Мехте на позорницу. 

Цењени диригент водио је Београдску филхармонију кроз завршетак тријумфалне Бетовенове "Пете симфоније".

Уследио је бис у којем је Београдска филхармонија одсвирала "Марш на Дрину" Станислава Биничког.

Уследио је још један бис у којем је публика имала прилику да се осећа као да је на концерту у Бечкој филхармонији, која сваке године, свој наступ 1. јануара завршава уз Штраусову музику.

У другој половини концерта публика је најгласније реаговала на тактове ремек-дела Стевана Христића "Охридска легенда", коју је Београдска филхармонија фантастично извела. 

Посетиоци су уживали слушајући Хачатуријанову "Игру сабљи", Вагнерову "Валкиру" и остале композиције са репертоара вечерашњег концерта.

Публика је углавном лежала на травњаку испред позорнице и у потпуној тишини слушала дела класичне музике.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 03. јул 2017, 11:39) - Anonymous KS [нерегистровани]

Vidimo se...

Filharmoničari, vidimo se u koncertnoj sezoni, od novembra ove do juna naredne godine. Maestro Me(h)ta, vidimo 18. marta 2018. godine. Vidimo se!

(понедељак, 26. јун 2017, 03:10) - gangula [нерегистровани]

koncert

mesec dana posle koncerta becke filharmonije u schonbrun - u, mnogo lepsi i jvalitetniji koncert beogradske filharmonije u bloku 13.konacno da se u kod nas nesto lepo dogodi. melem za sva cula

(недеља, 25. јун 2017, 23:07) - vesna [нерегистровани]

bravo

Konačno i u Beogradu! Hvala! Ponovite