Интернет клуб Љиг обележио 18 година рада

У свечаном холу Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" облежена је 18. годишњица рада Интернет клуба из Љига.

Ова специфична невладина организација, која својим деловањем на територији читаве Републике Србије промовише коришћење напредних информационих и комуникационих технологија у институцијама образовања и културе, окупила је кроз своје активности велики број стручњака из Србије и иностранства на бројним едукативним и информативним семинарима, предавањима и радионицама током претходних 18 година.

Својим деловањем Интернет клуб Љиг увек је пред наше образовне и културне институције и делатнике у области културе и науке износио смеле, нове идеје и својим активностима поспешивао подизање нивоа квалитета пружања услуга и доступности културних програма и манифестација.

Присутне су поздравили у име домаћина Универзитетске библиотеке - заменик управника др Адам Софронијевић, који је истовремено и члан Управног одбора Интернет клуба Љиг, Мирко Марковић - оснивач и председник Управног одбора Интернет клуба Љиг, књижевник Драган Хамовић, проф. др Снежана Маринковић - декан Учитељског факултета у Ужицу, а честитку поводом јубилеја и подршку за будуће деловање упутио је Помоћник министра културе Дејан Масликовић.

Прослави су присуствовали Заменик управника Народне Бибилиотеке Србије и Управитељ фондације Народне Бибилиотеке Србије, представници 29 библиотека из свих региона Србије и представници више других установа културе и образовања који су у претходних 18 година учествовали и били сарадници програма и пројеката Интернет клуба Љиг.

На прослави су поред свечаног дела програма изложени и планови за деловање у овој години који обухватају реализацију неколико пројеката националног значаја у области културе, као што је пројекат промоције менторског приступа у образовању запослених институција културе за напредне технике дигитализације и пројекат подстицања примене коришћења елемената игара и елемената пројектовања игара у библиотекама кроз образовање библиотекара за примену техника гејмификације у библиотекама.

Присутни представници институција културе и многобројни библиотекари из целе Србије дали су подршку реализацији ових пројеката и изразили наду да ће учешћем у њима унапредити могућности за пружање квалитетних услуга и обогатити културни живот у својим градовима.

број коментара 0 Пошаљи коментар