Читај ми!

Велика представа на малој сцени

Представа "Стаклена менажерија" Тенесија Вилијамса, игра се на сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду. Представу је режирао Радослав Миленковић.

Један од највећих комада светске класике, "Стаклена менажерија" Тенесија Вилијамса, игра се на сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду. Редитељ Радослав Миленковић верује да за лирска осећања - још има публике и наде.

Читљив на амерички начин - такав је Тенеси Вилијамс у Миленковићевој режији. Сценографија Бориса Максимовића и звучни амбијент Владимира Петричевића, одмах нас лансирају у срж драме.

"Ја бих волео да наша представа каже публици да је здраво да се суочимо са собом и усамљеношћу и да имамо право да будемо слаби и немоћни, да је у реду да се кајемо и стидимо, да жалимо и да плачемо, јер нас управо то чини људима", каже Редитељ Радослав Миленковић.

Приморани на породицу, једино што имају, они ратују управо различитим погледима на њу. Као брат, отац и син, Том је под тортуром мајчине брижности. Људска и глумачка зрелост Александра Ђурице, чини Тома жалосно стварним.

Мајка Огле Оданоновић, уместо перфидне, практикује тиранију високих тонова. Мада је тише некад више. Као што комично бива трагично.

Бојана Стефановић зачиње нову, женствену озбиљност. Њена Лора је као фигурина изливена од туге, али јака у немоћи. Успешна трансформација Михаила Лађевца у лик Џима.

број коментара 0 Пошаљи коментар