"Зоранов брк" Ђузи Стојиљковићу

За најбољу глумачку бравуру, на Позоришним данима "Зоран Радмиловић" у Зајечару, Властимир Ђуза Стојиљковић добио награду "Зоранов брк", за улогу Дина у представи "Отац на службеном путу" Атељеа 212.

Ветеран српског глумишта Властимир Ђуза Стојиљковић добитник је награде "Зоранов брк" за најбољу глумачку бравуру на Позоришним данима "Зоран Радмиловић", који се 20. пут одржавају у родном граду великог глумца Зајечару.

Стојиљковић је награду добио за улогу Дина у представи Атељеа 212, матичног позоришта Зорана Радмиловића, "Отац на службеном путу", који је по тексту Абдулаха Сидрана режирао Оливер Фрљић.

"Ова награда ми много значи јер сам са Зораном у позоришту провео две деценије. Зоран никада није волео награде, али се ја сада осећам као да ми је он лично уручио", рекао је Стојиљковић на конференцији за новинаре.

Стојановић каже да је био изненађен када му је понуђена улога дечака који се сећа времена Информбироа када је његов отац доспео у затвор, али и да је Абдулах Сидран био одушевљен идејом редитеља.

На отварању овогодишње зајечарске позоришне смотре, о Зорану Радмиловићу су говорили глумци Тања Бошковић, Аљоша Вучковић и Милан Михајловић, а свечаност је отворио министар културе Предраг Марковић.

Директор позоришта "Зоран Радмиловић" Владимир Ђуричић је рекао да ће први пут на овој позоришној свечаности бити уручена и награда за животно дело глумца, али није рекао ко ће добити то признање.

Позоришни дани "Зоран Радмиловић" трајаће до 21. октобра. Покровитељи фестивала су Град Зајечар и Министарство за културу.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 16. окт 2011, 20:21) - anonymous [нерегистровани]

Nas Djuza.

Drz se gospodine ,jos godinama...trebas nam.

(недеља, 16. окт 2011, 15:55) - stela [нерегистровани]

bravo

sve cestitke!bravo!u pravim rukama.sve cetstike velikom glumcu,i jos mnogo mnogo pretstava i nagrade!

(недеља, 16. окт 2011, 12:39) - anonymous [нерегистровани]

nedostatak

da sam u Srbiji ne bih propustio ni jednu prestavu!!!!