Етарска уља подмлађују организам

Зачинска етарска уља смањују ризик од онколошких болести и подмлађују организам, показало најновије истраживање руских научника.

Руски научници су саопштили да имају доказе да зачинска етарска уља смањују ризик од онколошких болести и подмлађују организам.

Експерименти спроведени на Институту за биохемијску физику руске Академије наука су потврдили да етарско уље зачина чубар утиче на карактер оксидационог стреса, објављено је на Интернет сајту izvestia.ru.

Према једној од најраспрострањенијих хипотеза, која је пре двадесетак година изнета баш у том институту, превременом старењу организма доприносе активни атоми кисеоника који разбијају структуру ћелије.

Тим атомима се супростављају антиоксиданти како синтетичког, тако и природног порекла, а у те друге спадају управо и различити зачини.

Доказујући ту хипотезу, научници су лабораторијске мишеве појили водом с додатком етарског уља чубра и приморавали их да дишу ваздух засићем уљаним испарењима.

Показало се да се, као резултат тромесечних експеримената, у мозгу и јетри тих животиња знатно повећала концентрација полинезасићених масних киселина (чувених омега киселина) и побољшале структурне карактеристике еритроцита, што значи да ће мишеви ређе оболевати од рака и живети знатно дуже.

Готово је сигурно да ће се резултати тих огледа поновити и у експериментима на људима и због тога се већ сада може препоручити укључивање чубра у свакодневни јеловник, тим пре што ту лековиту биљку није потребно увозити из далеких крајева јер она расте и у нашим пределима.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 24. сеп 2010, 02:56) - zoran gutovic [нерегистровани]

domaci patent kao potvrda

Vec preko 7 godina zahvaljujuci svom patentu koji omogucava PERMANENTNU i DOZIRANU primenu etarskih ulja i njihovih receptura uspesno delujem kod problema sa sinusima i bronhijama; stresom, menopauzom; aritmijama (tahikardijama); varenjem; koncentracijom...,a od skora i smanjenjem apetita (osecaja gladi)(primenjujuci ovaj poslednji program na sebi izgubio sam 15 kg, a da nisam ni kolace ostavio.)Odavno su mi ponestala sredstva za dalji rad,(a kamoli reklamu) ali su rezultati toliko opipljivi da se jos nisam upitao: dokle i kako!

(четвртак, 31. дец 2009, 23:06) - anonymous [нерегистровани]

;;

svaka cast

(недеља, 29. нов 2009, 13:29) - anarai [нерегистровани]

etarska ulja kao lek

Bas lep tekst, poučan i potreban!
Hvala Vam!