Нови клавир у свечаној сали шабачке Музичке школе

Шабачка Музичка школа добила је до сада највреднији поклон - полуконцертни клавир Шигеру Каваи. Инструмент је само део донација Данице Марковић Јекић у знак сећања на преминулог сина.

Вештина и уметност јапанских градитеља и најбољи материјали чују се у сваком одсвираном тону. Власници овог клавира знају да не поседују само инструмент, већ и сапутника у потрази за музичким сновима.

"Пружа нам доста могућности као што је мењање боја и динамичке разлике и веома се радујем будућим такмичењима и концертима на њему", каже Алекса Радановић, ученик.

У знак сећања на Дејана Исаиловића, некадашњег ученика Музичке школе, који је преминуо пре 19 година, његова мајка продала је кућу и обезбедила 76.000 евра за куповину клавира.

"Школа никада није добила оволику да кажем једну вредну донацију, клавир је нешто најлепше што је могло школи да се деси, полуконцертни клавир Шигеру Каваи стигао је у школу и обрадовао и наставнике и ученике", наводи Соња Живковић, директорка Музичке школе "Михаило Вукдраговић".

Дејан је више од свега волео породицу, пријатеље, природу и музику, каже Даница Марковић Јекић. Осим клавира, труба, обоа, гитара, само су неки од инструмената које је поклонила претходних година. У оквиру Фондације са именом њеног сина, награђивани су и најбољи ученици као и успешни ђаци из сиромашних породица.

"Моја велика љубав и заслуге сина учиниле су управо да ја овако делујем, наравно да је дат благослов од Господа, ту сам прво спасење нашла, и тако желим до краја. Све што сам могла гледала сам да дам у праве руке и на права места. Највећи згодитак који сам дала, дала сам и посветила деци, јер би то исто и мој Дејан учинио. Ту сам пронашла себе, да тугу претворим у радост давања", објашњава Даница Марковић Јекић, донаторка.

Шабачку Музичку школу похађа око 600 ученика који годишње освоје више од 300 награда. Нови клавир у свечаној сали биће део и концертних и такмичарских активности.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво