Пријављено вршњачко, сексуално и физичко злостављање у Специјалној школи са домом "Бубањ" у Нишу

Дејан Николић, отац малолетног дечака, ученика Специјалне школе са домом Бубањ у Нишу, пријавио је да је његовог сина физички и сексуално злостављао ученик, такође штићеник дома. Док је из школе саопштено да је појачан надзор, Николић је рекао је за РТС да сумња да су васпитачи дома покушавали да заташкају случај.

Испитују се наводи о злостављању које је пријавио самохрани отац Дејан Николић из села у околини Мерошине.

Он нам је испричао да је његов син био видно узнемирен и да се жалио на болове у стомаку још 16. новембра, када га је и водио код лекара.

Његов син је каже говорио да га узнемирава други ученик, у почетку не помињући било какво злостављање. Каже да је пријавио школи и да је наводно тај ученик укорен. Ипак, коначно овог понедељка када му је син испричао шта се десило тада је случај пријавио полицији.

Школа се огласила само саопштењем у коме се наводи да су предузете мере предвиђене законом, такође и да су предузете мере појачаног надзора, обавештени родитељи, обављени разговори са ученицима. Школа ће наводи се интензивирати сарадњу са родитељима.

Иначе, специјална школа од пре неколико дана има нову директорку. У школској управи Нишавског округа нам је речено да је претходном директору Горану Маловићу истекао мандат и да је по решењу Министартсва просвета постављена Марина Перић.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара