Читај ми!

Како Влада Војводине помаже оснаживање жена

У Србији су мушкарци власници 70 посто некретнина, а нова мера којом Влада Војводине покушава да изједначи овај проценат је Конкурс за доделу бесповратних средстава породицама за куповину прве некретнине. Жена мора да буде уписана као власница, што је и први конкурс са овим условом у Србији до сада.

Јелица и њен супруг ће износ од око десет хиљада евра искористити за учешће у куповини свог првог стана у Новом Саду и он ће бити искључиво у њеном власништву.

„Ја ово доживљавам као једну од победа нас жена и свакако један добар гест људи који су расписали овај конкурс не би ли побољшали наш генерални положај у друштву", каже Јелица Марић Девић из Новог Сада.

Конкурс спроводи Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, а од 110 пријављених, 34 породице добиле су средства. Влада Војводине издвојила је укупно 40 милиона динара, уз најаву да ће идуће године повећати средства.

„Зато ћемо и у овој и у наредним годинама настојати да и када је реч о некретнинама где ће жене бити власници и када је реч о некретнинама где ћемо имати око 400 милиона динара за куповину или доградњу објеката које треба да користе породице са троје или четворо деце и ту ћемо повећати износ за око 50 милиона динара за наредну годину", наводи Игор Мировић, председник Владе АП Војводине.

Секретаријат за социјалну политику ће незапосленим мајкама са троје и више деце, којима већ годинама месечно помаже са 15000 динара, од наредне овај износ повећати за 7500 динара.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи