Кошаркашка звезда са младима на Копаонику где је и почео

Кошаркаш Василије Мицић, ове сезоне је са Ефесом освојио Евролигу и проглашен је за најбољег играча финалног турнира. Ових дана борави на Копаонику дружећи се са децом, учесницима кошаркашког кампа.

Традиционално на Копаонику током лета бораве многи спортисти, од правих професионалаца до оних који тек стасавају на теренима. Већ три деценије најбројнији су млади кошаркаши из земље и иностранства.

„Ја долазим из Даласа у Србију свако лето. Много је лепо и задњи пут је било лепо. Научио сам боље да дриблам, да шутирам и додајем", каже Стефан, учесник кампа.

„Знам Васа Мицић има две МВП титуле из финала и да је из Србије и знам да је играо за Звезду", додаје Никола, учесник кампа.

И управо праву и велику звезду Василија Мицића упознали су на Копаонику, где је и сам начинио прве кошаркашке кораке.

„Мене то стварно испуњава без обзира који је узраст у питању. Ја се надам да им бар мало уприличим овај догађај овде и мало их мотивишем више за оно што је њихов циљ у будућности. Ја сам тај дечко који воли увек да напредује па ето и са њима покушавам да изградим такав однос да многу да се ослободе, питају шта год желе ", истиче репрезентативац Василије Мицић.

„Наши играчи су свесни колико је то важно да се појаве на оваквим камповима да поделе своја искуства да покажу нешто деци на терену да им буде занимљивије ", објашњава Љуба Видачић, управник кампа.

И Мицић је то учинио на терену и ван њега говорећи о својим плановима.

„Ја тренутно уживам у овоме што се дешава. То су моје припреме за предстојеће Европско првенство. Радим марљиво на томе јер ове године имамо заиста лепу и квалитетну репрезентацију и мислим да то свима негде циљ да се спремимо да будемо здрави за те припреме. Што се тиче клупског плана, и даље имам уговор са Ефесом. Што се тиче НБА то је моја жеља", додаје Мицић.

А Васи се жеље испуњавају. Једна од њих је да се трајно посвети кампу на Копаоник одакле је кренуо како би још неко дете остварило кошаркашки сан који је досањао.

 

 

 

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво