У селу Грабовица све је етно, и фитнес и велнес

Етно-туризам не губи на популарности. Домаћини се труде да за госте осмисле додатне садржај. Тако у Грабовици код Горњег Милановца можете доживети велнес и спа на српски начин.

Рецепт је једноставан. Потребно је да гост седи под крушком или шљивом, на слами покривеној ћилимом. Следи масажа малинама и пилинг пројним брашном у старој дрвеној карлици. Третман се завршава обувањем вунених чарапа.

Јована Вилотић, гошћа из Београда, каже да се осећа сјајно. "Пилинг је највише пријао, а могу вам рећи и да је  сок од малине  божанствен.''

Све је природно. Гости могу сами убрати воће и поврће у башти, а у чари сеоског туризма убрајају се и игре најмлађих са животињама.

''Били смо у луксузним хотелима, пословни и оваквим и онаквим, међутим то није одмор, то је нека друга врста доживљаја. Ово је онако заиста један приступ, потпуно другачији, животу,'' утисак је Бојане Маловић из Београда.

 Да би се гости одморили као код својих, домаћини су им потпуно посвећени. Припремају домаће специјалитете, али нуде и етно фитнес уз играње кола или,по жели, срски велнес и спа.

Жижа Ивановић, "Вила мелодија" из Грабовице, додала је у програм и акупунктуру коју је завршила пре 25 година. " Ако гост има неки проблем, онда додатно урадим и масажу тих тачака и то је и терапеутски ефекат , за уживање и за све чула,'' каже она.

Уз јединствен доживљај и пуно срце, гости из Грабовице код Горњег Милановца често понесу и руком осликане сувенире.

 

 

 

 

 

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара