Угашен пожар на депонији у Раковцу

Бујановац и околна села су неколико дана у јутарњим и вечерњим сатима били у облацима дима због депоније у Раковцу. Пожар је угашен, али трајног решења нема, јер се смеће свакодневно пали.

Пале гуме, а када изгоре покупе жицу, али често се непажњом ватра прошири на депонију. То ствара тамне облаке дима који се шире до околних села и Бујановца, а мештани се жале.

"Не може ни прозор никако да отворимо, дању некако опет, зависи дим где ветар га носи да ли тамо, овамо, функционишеш до негде, али ноћу никако. То толико спадне дим доле", каже Горан Митић из Раковца код Бујановца.

"Мора да се затвори све то је страшно нешто, не знам докле ће да раде тако нешто." "Нит можете да отворите врата, нит прозор, ништа. То само када ће се завршити, то се не зна", порука је мештана Раковца.

Радници "Комуналца" угасили су пожар и затрпали песком депонију, али ватра се поново разбукти па дежурају и гасе је. Ван ове депоније ничу дивље које ово јавно предузеће не контролише.

"И полицијској управи сам писао и инспекцијској служби и комуналној полицији сам се обратио исто писмено, да би они већ почели да кажњавају ове људе који то раде", каже Ружди Халити, директор ЈКП Комуналац у Бујановцу.

Општина Бујановац има локални план за управљање отпадом и дугорочно решење, станицу за рециклажу и пренос отпада до санитарне депоније у Врању која још увек није у функцији из техничких разлога и не зна се када ће почети да ради.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво