Читај ми!

Позориште у Врању: Пет представа до краја јануара

После празничних дана, настављена је позоришна сезона у Врању. Глумци позоришта "Бора Станковић" одиграли су представу за децу "Мачак у чизмама", која је од 2017. године на репертоару. До краја јануара публика ће моћи да погледа још четири представе.

Девојчицама Неди и Нини, јако се допала представа „Мачак у чизмама". И другој деци допала се прича о паметном мачку - легендарна бајка са елементима басне.

"Били су краљ и краљица. -Је ли било и птица и зечева? Било је", каже Лана. "Шта ти се свидело највише? Кад је преварио џина", додаје Немања.

"Сад ме је питала ћеркица, како смо се пловели. Па не знам како смо се провели, каже супел. Лепо је, лепо је стварно да опет има, нисмо имали дуже време представе", истиче Ивана Станковић.

Позоришна сезона која је умногоме била условљена пандемијом коронавируса, у Врању је настављена представом коју је режирао Трајче Гјоргијев. Првобитна постава глумаца је промењена, али су основе исте.

"Поука је да треба да се боримо за то, ако нешто немамо, треба да скупимо снаге и кренемо у то какав год исход био", каже Душан Томић, глумац позоришта "Бора Станковић" у Врању.

"Ја радим и као аниматор са децом, тако да мени то не представља проблем, навикао сам. Али морате да схватите озбиљно задатак, подједнако и дечју и вечерњу сцену", наглашава Марко Николић, глумац позоришта "Бора Станковић" у Врању

Позориште "Бора Станковић" ове године обележава јубилеј, 125 година постојања.

"Давне 1896. године, 30. јануара први пут је изведена представа "Горски вијенац", у режији Радоја Домановића, тако да ће позориште узети учешће ове године и бити кум на реализацији Светосавске недеље", истиче Ненад Јовић, директор позоришта "Бора Станковић" у Врању

До краја јануара позоришни програм у Врању чине још једна дечја, две вечерње, и гостујућа представа.

 

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво