Обнављају се саобраћајнице у Крагујевцу

Крагујевац је један од ретких градова који нема заобилазнице. Целокупан путнички, теретни и транзитни саобраћај пролази градским улицама. У току је реконструкција дела државног пута који са око 55 милиона динара финансира држава. Посао би требало да буде завршен до 1.августа, али су радови изазвали велике саобраћајне гужве.

Деоница државног пута Баточина-Краљево пролази кроз Крагујевац. То је један од најфреквентнијих градских булевара изграђен пре 40 година. Пут повезује многа насеља са градским језгром и ово је његова прва комплетна реконструкција. Скунут је површински слој асфалта, урађна је нивелација шахтова.

" Извршена је комплетна нивелација пута, надам да ће грађани да буду задовољни," каже Никола Милетић, директор ЈП  " Путеви Крагујевац ".

Возачи су задовољни квалитетом радова и новим асфалтом, али сматрају да је реконструкција булевара са четири траке направила велику гужву у саобраћају.

Путари кажу да се се због велике фреквентности саобраћајнице дуге 2,3 километра, радови обављају по фазама. До сада су завршене 4, од уласка у град из правца ауто-пута. Још једна, према Краљеву, биће готова за петнаестак дана.

Никола Милетић, директор ЈП "Путеви Крагујевац " на примедбе грађана узвраћа да је оваква свеобухватна  реконструкција неминовна. Сматра и да је  месец и по дана, колико ће трајати радови, сасвим прихватљив рок за булевар таквог ранга и обима саобраћаја.

За град са око 180.000 становника и око 45.000 регистрованих возила, решење је изградња нових саобраћајница. До наредног лета, у плану је 10 пројеката који треба да растерете саобраћај у граду. Уз реконструкцију постојећих, ,градиће се нове улице и северна обилазница.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво