Ко су просветари наследници Сретена Аџића који је пре 122 године основао прву учитељску школу у Јагодини

Студенти Факултета педагошких наука у Јагодини покренули су, током ванредног стања, пројекат "Млади просветни раТници или раДници" како би помогли родитељима, деци и колегама у онлајн настави. Будући учитељи и васпитачи снимали су видео-материјале са упутствима за боље сналажење на онлајн платформама за учење.

Како преузети и користити зум, направити и оценити тест, исправити грешке писаног састава, само су неки од туторијала који су најчешће преузимани са канала студената Факултета педагошких наука у Јагодини.

"Негде око 30 хиљада прегледа је било, јављали су и људи из  региона и давали позитивне коментаре, постављали питања, предлагали. Најзанимљивија нам је била учитељица из Македоније због комуникције на њеном језику, али и чињенице да нас гледа неко преко границе", са нескривеним задовољством прича Жељко Стојковић, студент мастер студија.

Да су студенти прави наследници Сретена Аџића, који је пре 122 године у Јагодини основао прву учитељски школу, потврдило се много пута до сада, па и када је током ванредног стања требало што боље организовати наставу на даљину, кажу њихови професори.

Илијана Чутура, продекан за наставу ФПН Универзитета Крагујевац, каже да их је изненадила спремност младе генерације за коју смо склони да кажемо да немају више  посвећеност:

"Сада су се представили као једна нова просветна гарда, као алтруисти, као млади људи који су потпуно свесни улоге учитељства у оваквим кризним ситуацијама."  

Информативна знања и вештине моћи ће да тестирају и будући студенти већ 13. јуна, на пробном онлајн пријемном испиту, као што ће и на факултет моћи да се пријаве на исти начин -  да пошаљу комплетну документацију, пријаву. Наравно, пријемни испит ће полагати на факултету.

Ове године, на три студијска програма Факултета педагошких наука у Јагодини уписаће се 210 бруцоша, 120 на буџету. 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво