Волите цвеће, немате терасу, сукуленти су као створени за вас!

Сукуленти су добили назив по латинској речи суцус која означава сокове који се налазе у , залива се само једном у десет дана. У зависности од количене светлости, његови листови мењају боју.

Даглас хунт залива се само једном у десет дана. У зависности од количине светлости, његови листови мењају боју.

"Лепо је изаћи напоље и видети свакодневно како добијају розе, љубичасту боју, жуту, зависи како који, онда се појављују  и цветићи, они зими мирују, расту тек на пролеће," каже Гордана Шашић из Богосаваца.

Гордана је прве сукуленте у своје двориште донела пре четири године, у око  400 саксија. Данас их  има више од 30 врста. Најбројнији су кактуси, чуваркуће и ешеверије. Неке од ових биљака, користе се и као додатак исхрани.

ЦХ: Гордана Шашић, село Богосавац
"Чуваркућа може да се користи чим мало порасте, алоја мора да буде три године стара да би се користила, да би се користио њен сок, а остали сукуленти, као декорација и леп прозор за очиетује Гордана.

Сукуленти имају мали коренов систем и због тога се заливају тек када им се осуши супстрат. Биљке се лако прилагођавају и нису захтевне за одржавање. Неке од њих пажњу узвраћају разнобојним цветовима.

 

 

 

 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво