Захвалност хранитељима у прокупачком крају

Петнаестак најугроженијих становника у прокупачком селу Горња Трнава, добили су пакете основних животних намирница. Новац за куповину обезбедио је Драган Стефановић из Немачке, који је у овом селу одрастао у хранитељској породици. Каже да никада није заборавио не само двадесетогодишњу пажњу и љубав породице у којој је одрастао , већ и осталих мештана.

Да ће се неко сетити њих, у овом тешком периоду за скоро цео свет, нису могли ни да замисле.

"Тај Драган, он је овде одрастао, њега су стварно сви волели," каже мештанка Драгица Станковић.

Подсете се и неких лепих заједничких тренутака из прошлости, попут Томислава Лепојевића. Он каже да се дружио са Драганом, да су заједно радили пољопривредне послове и захвалан је за помоћ коју је добио.

Да основне животне намирнице стигну до оних којима су намењене, Драгану су помогли Миша и Марко, који су такође одрасли у хранитељској породици у овом селу.

" Ми смо дошли са седам месеци, ја и брат, он је са две године ту,"присећа се Марко Раденковић. "Значи, ми смо цео свој живот ту, он је отишао у Немачку, лепо што нас се
сетио."

Дародавац, Драган Стефановић, има само речи хвле за житеље Горње Траве."Ту су све људи домаћини, све поштени људи, све су то људи у којима нема нимало злобе, који ти мисле само добро," каже Драган.

У Горњој Трнави деценијама уназад, али и данас одрастају многа деца у хранитељским породицама. Широко срце овдашњих хранитеља и све оно што пружају, не заборавља се никада, па многи од њих и након одрастања  стају везани за овај крај.

Драганова хранитељица била је Миладија Ђурковић." Купио кућу, овде га вуче, сваку годину долази. Ја га саветујем да купи стан  у Прокупљу или Нишу, да га издаје, али он воли Трнаву," каже Миладија.

Милан Јочић је Мишин и Марков хранитељ. " Ту су, са нама, 35 година. Нека су живи и здрави, они ће и да ме сахране," каже он. 

Осим пакета са намирницама  Драган је за најсиромашније становнике
Горње Трнаве обезбедио у овдашњим продавницама као и безплатан хлеб, а
најављује и додатну помоћ.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво