Варварин: Живот са короном

У поређењу с јучерашњим даном, у Расинском округу још три потврђена случаја ковида 19, тако да је тренутно 91 особа позитивна. Највише оболелих има у Крушевцу и Варварину, где је преминуло укупно пет особа од последица коронавируса.

У Варварину, општини са 17.000 становника, после јучерашње тужне вести о новој жртви коронавируса из њиховог краја, и једна охрабрујућа вест.

У последња 24 часа није било пацијената који су због респираторних тегоба морали да се из Дома здравља изместе у крушевачку амбуланту за ковид и тестирају.

Али разлог за максимално поштовање мера и даље је број оболелих и преминулих.

„Имамо 15 позитивних на ковид 19, у нашој општини и за 180 је изречена мера самоизолације. Нажалост, упркос свим предузетим превентивним мерама, имамо и троје преминулих. Грађани су то схватили озбиљно и ево, већ можете да видите и на улицама Варварина да скоро свако има маску и рукавице.

У свакој месној заједници смо поставили канистере од 1.000 литара и бурад и омогућили доступним свим нашим суграђанима дезинфекционо средство, али и предузели смо мере дезинфекције свих објеката, свих зграда, јавних површина на територији града, а и дезинфекцију свих фреквентних улица у свим насељеним местима“, истиче Дејан Милановић, помоћник председника Општине Варварин.

У Дому здравља опремљена је и респираторна јединица. Дечји диспанзер измештен је у амбуланту која се налази у оближњем Доњем Катуну.

Снабдевеност продавница и апотека је задовољавајућа, а прекршилаца мере самоизолације скоро да нема. Како се 90 процената становништва у овој поморавској општини бави пољопривредом, у јеку сетвених радова ратари покушавају да послове обаве у времену које је дозвољено за кретање.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво