Крагујевац: Санација улица после поплава

Обилне падавине које су у јуну захватиле Крагујевац, изазвале су поплаве и направиле велику штету на јавним и стамбеним објектима. Највише су оштећене стрме улице у ободним деловима града, које ће после више деценија, обећавају надлежни, бити асфалтиране.

У улици Милутина Бојића у насељу Корићани, стотинак житеља, деценијама мучи исти проблем. После сваке обилније кише, готово да остану без пута.

"Како је не могу да вам опишем, овде су биле јаруге од пола метра до 80 сантима, једноставно није могло да се прође улицом", каже Драган Кнежевић, а Раде Чекановић додаје: "Мало већа киша, долази до запушења шахти преко пута, канализације, која прелије преко асфалта и долази у нашу улицу која однесе нам камен који је насут."

У јунским поплавама,оштећено је 70-так улица, које су до сада више пута насипане. На санацији се радило по приоритетима. Путеви су изневелисани, насути каменим мареријалом и враћени у првобитно стање.

"То су све улице које су под нагибом улице без асфалтног застора, а у највећем броју улица не постоје дренажни канали поред пута, постоје пропусти који су делимично или потпуно запушени", каже Андреја Илић из ЈКП "Шумадија" Крагујевац.

Само на путној инфраструктури, штета је процењена на око 250 милиона динара. Да би проблем био трајно решен, Крагујевац је определи 400 милиона динара, за ревитализацију и асфалтирање критичних тачака у граду.

"Већ смо потписали уговоре са ПЗП-ом на 250 милиона, одвојили смо за ЈКП Шумадија-150 милиона, да кренемо у санацију и сређивање те путне инфраструктуре, где би циљ био и асфалтирање, тако да се никад више у тим насељима и улицама не дешавају овакви проблеми", каже Витомир Недељковић, члан ГВ Крагујевца за локалну самоуправу.

Сва средства која су буџетом била предвидјена за радове у целом граду, сада су преусмерена, на инфраструктуру у приградским насељима. Приоритет је и кишна канализација, чија мрежа није довољна за град величине Крагујевца. Зато ће, најпре бити ископани нови и очишћени сви дренажни канали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво