Управни суд донео одлуку о погону за пречишћавање питке воде у Зрењанину.

Након 14 година од када је вода из градског водовода у Зрењанину због арсена забрањена за пиће, грађане је обрадовала вест да ће нова фабрика воде ускоро бити пуштена у пробни рад.

Погон за пречишћавање питке воде у Зрењанину завршен је пре годину и по дана. Уређаји и систем су потом тестирани, али након свих дозвола нови погон није добио и неопходно одобрење од покрајнског завода за здравље из Новог Сада који сматра да по нашем Закону страни инвеститор не може да се бави прерадом и дистдрибуцијом питке воде. Управни суд у Београду донео је одлуку да се нова тестирања могу урадити, а да италијански инвеститор "Группо Зилио" може услужно да обавља ову делатност за зрењанински водовод. Очекује се да ускоро фабрика воде буде поново пуштена у пробни рад. Током прошлог тестирања опреме и зрењанински водовод је проверавао своју мрежу. 

"Наша дистрибутивна мрежа потпуно је спремна за рад новог погона. У свакодневном контакту смо са инвеститорима, они су такође нестрпљиви да се крене у рад. Очекујемо да се наредних неколико дана то и догоди, да се добију неопходни параметри квалитета воде прописани законом, а ми можемо чим се добију неопходне дозлове да одмах кренемо у дистрибуцију пречишћене воде ка корисницима", каже Синиша Гајин, ЈКП "Водовод и канализација" Зрењанин

У погон за пречишћавање питке воде уложено је 8 и по милиона евра, гаранције за овај пројекат дала је влада Републике Србије, а сигурно је да зрењанинци са великим нестрпљењем очекују исправну воду у славинама и својим домаћинствима, јер се до сада вода за пиче најчешће куповала и статистика каже - дневно у Зрењанину у вредности од 20 хиљада евра. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара