Немачки "Леони" градиће фабрику на Ратарском имању у Краљеву

У Краљеву је по хитном поступку сазвана ванредна седница Скупштине града на којој су одборници расправљали о изменама генералног урбанистичког плана и уређењу локације где би се градила нова фабрика компаније Леони у Србији.

Фабрика немачке компаније Леони ће се градити на Ратарском имању. То је сада пољопривредно имање, односно економија Пољопривредне школе.

Да би се великом инвеститору омогућило да несметано уђе у посед где би градио фабрику потребно је да се промени намена овог земљишта и уреди комунална инфраструктура.

Данас је сазвана ванредна седница скупштине града са само једном тачком дневног реда - Измена плана генералне регулације Ратарског имања - Грдице који је доставило Одељење за урбанизам и стамбено комуналне делатности.

Пре седнице цео пројект је био стављен на јавни увид и након јавне расправе комисија града га је прихватила.

За Леони је планирана парцела површине око 13 хекатара. Сам производни погон имаће 60.000 метара квадратних.

Парцела се наслања на две одличне саобраћајнице, с тим што ће се новим кружним током уредити прикључак на Ибарску магистралу.

Пројектом регулације обухваћена је површина од 27,5 хектара, што значи да ће се овај део града потпуно трансформисати.

Леони ће у Краљеву, како се најављује. запослити 4.000 радника. Први погон за производњу каблова и инсталација за аутомобилску индустрију биће завршен до краја децембра ове године а први радници ће у хале ући 2019.

Комплетна пројекат биће завршен 2020 године када ће овде радити највећа фабрика компаније Леони у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво