Представа о бомбардовању и патриотизму Марка Стојчића

У Културном центру у Владичином Хану одиграна је премијера представе "Помози мени". Представу о бомбардовању и патриотизму режирао је и написао студент теологије Марко Стојчић. Осим њега, глумили су и млади аматери из позоришта "Барја" из Сурдулице и Владичиног Хана, студенти и ученици.

Четворо младих људи, два тонца и две новинарке су на свом радном месту у локалној радио станици. Ноћ проводе извештавајући о НАТО бомбардовању у Србији.

Невена Ранђеловић, ученица
Изузетна част ми је што играм у овој представи, зато што сам ја рођена те вечери када је кренуло бомбардовање и целог свог живота слушам о том догађају од маме, бабе.



Тања Петровић, глумица
Ја сам у периоду бомбардовања била трећи разред и сећања су ми помућена. Нешто чега се јасно сећам то је та повезаност међу људима.

НАТО бомбардовања се и остали глумци мало сећају. Писац сценарија и редитељ Марко Стојчић, грађу је прикупљао из медија, документарних филмова и од старијих људи.

Марко Стојчић, редитељ представе "Помози мени"
Не би требало заборавити и да су ти људи урадили једну велику ствар за наше постојање данас и за нашу земљу. И показали су једну развијену свест о патриотизму.

У представи се сећају и монаха манастира Високи Дечани и јунака са Кошара који су током бомбардовања били на опасним задацима, духовним и моралним.

Јован Вељковић, студент
Они су можда имали друге снове друге жеље. Оставиљали су своју породицу мајку, свог оца ишли тамо и давали живот за своју земљу.

Представа "Помози мени" вечерас ће бити одиграна и у Врању, а након тога ће моћи да је види и публика у другим местима у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво