Читај ми!

Црно на бело

У Бору, на централном градском тргу, организована је акција "Црно на бело", чији је циљ да се грађани информишу на који начин да остваре и заштите своја права из радног односа.

На централном тргу у Бору грађани су данас могли да се информишу о правима која се тичу радног односа. Акцију "Црно на бело" организовали су активисти невладиних организација.

Грађани су такође тражили одговоре на многа питања, а најчешће - како да се заштите од послодавца, како да се изборе за своја права и како да их заштите.

"Ако се зараде не исплаћују и по више месеци, ако послодавци не плаћају порезе и доприносе, ако се на разговору за посао постављају питања о планирању породице, ако се ради на црно - онда се ради о озбиљном кршењу права. Интерес је грађана да се о томе говори више, да се приказују конкретни случајеви дискриминације и кршења права, да грађани знају како да своја права заштите и одбране", речено је на скупу. 

Активисти невладиних организација рекли су и да кампања "Црно на бело - Заједно смо гласнији", у оквиру које се организују уличне акције широм Србије, представља заједнички напор да се уз доследну примену законске регулативе обезбеди већа одговорност послодаваца према радницима и ојача позиција радника, посебно на плану поштовања њихових Уставом и законом гарантованих права.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво