Читај ми!

Концерти за Ану

За Ану Илић из Владичиног Хана, која болује од Фридрихове атаксије, до сада су суграђани организовали четири хуманитарна концерта. На последњем су наступиле групе Кербер, Алогиа и Освајачи.

Ана Илић из Владичиног Хана болује од ретке болести, Фридрихове атаксије. У њеном граду до сада су организована четири хуманитарна концерта, за прикупљање помоћи Ани и њеној породици. У центру пажње, и на последњем концерту била је, наравно, Ана.

"Та енергија, свеједно колико њих дође, десетине или стотине људи, увек зрачи позитивно и мислим да је и извођачима лепо", рекла је Ана, док је са школским друговима чекала почетак концерта испред Центра културе у Владичином Хану.

Фридрихова атаксија, од које Ана болује, тешка је и ретка болест за чије је лечење потребно 3000 евра месечно. Зато је концерт и организован.

Према речима Аниног оца, Горана Илића, сви имају користи - и Ана, и породица, и суграђани који имају прилику да виде најбоље рок групе.

Пред четврти концерт за Ану, позитивна енергија и хуманост просто су опипљиви. Хуманост је најважнија сматрају њени суграђани: "Ана је дивна особа и заслужује сваку помоћ коју ми Ханчани можемо да јој пружимо."

За Ану и Ханчане, свирали су и певали из душе нишки Кербер, смедеревска Алогиа и крагујевачки Освајачи.

"Мотив је хуманитарни, уметници су људи који дају и желе да дају и то раде из душе", рекао је после концерта Горан Шепа Гале из групе Кербер.

У априлу је и наша кућа, Радио-телевизија Србије организовала хуманитарни концерт за Ану Илић. Лечење је скупо, сваки динар драгоцен.

За Ану, концерт је предах, тренутак када, као и свака друга тинејџерка, ужива у доброј музици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво