Читај ми!

Положен камен темељац за нови погон "Грундфоса"

Председница Владе Србије Ана Брнабић присуствовала је полагању камена темељца за нови производни погон фарбике "Грундфос", која послује у Инђији. Поред тренутно запослених око 900 радника, нови погон створиће могућност да се тај број повећа.

Премијерка Брнабић је најпре обишла постојећи производни погон. Главни производ су пумпе за грејање и климатизацију, као и пумпе за водснабдевање, отпадне воде и дозирне пумпе.

Такође, пре две године отворено је и ново унапређено постројење за прераду отпадних вода.

"Више од 500 милиона евра директних улагања је стигло у Инђију. Kада сам рекао да ће Инђија бити највеће градилиште у Срему, тада је можда неком звучално претенциозно, али ово су нових 20 милиона евра и 20.000 квадратних метара производног погона", истакао је Владимир Гак, председник Општине Инђија.

Да је Инђија једна од најбољих европских локација за инвестиције, подсетила је и премијерка Брнабић.

"Овом инвестицијом Грундфос прелази бројку од 1.000 запослених, а самим тим је трећа фабрика Грундфоса у свету. Kонкуренција је била огромна, али запослени овде су урадили много. Ви сте ти који су омогућили нову инвестицију, да се компанија овде шири, а не негде другде. За Грундфос корона као да није постојала, јер производња и извоз су били у 2020. години већи него у 2019.", рекла је премијерка.

Брнабићева најављује нове мере за подстицај запошљавања младих док министарка привреде Анђелка Атанасковић у инвестицијама попут "Грундфоса" види шансу за останак младих у земљи.

Атанасковићева каже да министарство заједно са председником и владом ради на томе да се што више фирми отвори и да се што више фабрика доведе у Србију, а поготово овакве технологије где је важан инжењерски кадар.

"Грундфосов" успех амбасадорка Данске Сузан Шајна и менаџмент компаније у великој мери приписују нашим радницима и стручњацима.

То потврђује и Златни зелени сертификат који ће ове фабрика имати што значи да ће бити потпуно енергетски независна и која 100 одсто рециклира отпадне воде.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво