Читај ми!

Компанија Глово купује бренд за доставу "Донеси"

Једна од водећих светских компанија у области мултикатегоријске доставе "Глово" најавила је серију засебних договора о аквизицији са једном од водећих светских платформи за доставу, групом "Delivery Hero", у коју спада и бренд "Донеси".

Циљ договора је куповина неких компанија у власништву ове групације у Средњој и Источној Европи, саопштила је компанија.

"Глово" ће преузети бренд "Донеси" у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини, бренд "Foodpanda" у Румунији и Бугарској, као и бренд "Пауза" у Хрватској.

Укупна вредност аквизиција је 170 милиона евра.

Очекује се да ће трансакције у Босни и Херцеговини, Бугарској, Хрватској, Црној Гори и Србији бити завршене у следећих неколико недеља, након што се испуне сви неопходни услови и буду прибављена потребна регулаторна одобрења, саопштава компанија.

Аквизиција у Румунији ће бити завршена после одобрења надлежних институција за заштиту конкуренције.

"Глово" је недавно најавио да је склопио засебан договор о куповини "Е-хране", локалне словеначке компаније за доставу, за износ који није објављен.

Очекује се да ће трансакција бити завршена у следећих неколико месеци. "Глово" тренутно блиско сарађује са "Е-храном", дефинишући стратегију транзиције за кориснике, партнере и достављаче.

"Наша дугорочна стратегија је увек била фокусирана на тржишта на којима видимо прилику да постанемо лидери и где можемо да изградимо одрживи пословни модел. Средња и Источна Европа је веома важан део тог плана. Овај регион је заиста одлично прихватио концепт платформи за доставу и веома смо узбуђени што ћемо ојачати присутност и повећати наш утицај у земљама које континуирано показују невероватан потенцијал за раст", рекао је Оскар Пјер, извршни директор и суоснивач компаније "Глово".
 
Никлас Остберг, директор и суоснивач компаније "Delivery Hero", каже да је та компанија у протеклих неколико година постала лидер на Балкану.

"Ипак, имајући у виду много оперативних приоритета, верујемо да је Глово у бољој позицији да настави да гради невероватно корисничко искуство у овом региону", истиче Остберг.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво