Атанасковић: Мале и средње фирме генератор привредног раста

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је млекару "Стара планина" у Димитровграду и компанију "Pexim" из Пирота које су, захваљући помоћи државе, купилe опрему и на тај начин унапредилe своје пословање и конкурентност. Министарка истиче да су инвеститори заинтересовани за "Тигар".

Министарка Атанасковић је истакла да је план Министарства привреде да са Привредном комором Србије обиђе што више градова и општина и привреднике у њима, посебно мала и средња предузећа која представљају генератор привредног раста.

"Један од основних циљева Министарства је што снажнија подршка малим и средњим предузећима како би напредовала и упослила што више људи", рекла је министарка Атанасковић.

Власник млекаре "Стара планина" Зоран Николов рекао је да та фирма уз помоћ Министарства привреде и Фонда за развој обновила возни парк и купила нове машине чиме су се приближили отварању новог тржишта за извоз.

Он је истакао да запошљавају 32 радника и да имају малопродајну мрежу од 18 објеката, као и да се нада да ће отварањем велепродаје у Београду проширити број купаца.

Председник општине Димитровград Владица Димитров рекао је да је за ту општину важно да постоје фирме попут млекаре "Стара планина" јер, поред тридесетак радника у самој млекари, она на неки начин запошљава и велики број пољопривредника од којих узима млеко.

Овом приликом Атанасковићева је обишла и компанију "Pexim" из Пирота која се бави производњом челичних конструкција, а која је такође користила средства Фонда за развој и Министарства привреде.

Власник компаније Петар Ћирић захвалио је министарки на посети која, како је истакао, представља охрабрење у даљем пословању.

Инвеститори заинтересовани за фабрику "Тигар"

Атанасковићева је током обиласка фабрике "Тигар" АД у Пироту рекла да је уверена да ће се ускоро наћи решење за ту компанију, као и да су за њу заинтересовани инвеститори.

Она је додала да "Тигар" АД улази у унапред припремљен план реорганизације (УППР) и навела да се у тој фабрици ради, да се зарада исплаћује и изразила уверење да ће се у наредном периоду у тој компанији побољшати пословање.

"Приметна је заинтересованост инвеститора за ову компанију, што је одлична вест", рекла је Атанасковићева.

Наводећи да се 80 одсто производње извози, највише у Француску, она је истакла да јој је драго што Тигар опстаје и у овим тешким временима.

Помоћница генералног директора компаније "Тигар" АД Данијела Алексов истакла је да се у фабрици дневно у три смене производи 7.000 до 8.000 пари обуће и да таква упосленост производних капацитета и стабилно пословање није било могуће без подршке државе. 

Градоначелник Пирота Владан Васић казао је да је посета министарке Атанасковић значајан сигнал граду Пироту и "Тигру" да држава води рачуна о њима.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво