Обнављају се путнички летови – докле се све може из Београда

"Ер Србија" је обновила комерцијални путнички саобраћај. Први авион је одлетео за Цирих, а данас ће за тај град бити укупно три лета, као и два за Франкфурт.

Репортер РТС-а са аеродрома јавља да су путници углавном страни држављани и наши држављани који живе у иностранству. 

Аеродром је обишла министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић које је за РТС рекла да се показало колико је важно да имамо националну авио-компанију због превезених људи и допремљене помоћи током пандемије.  

Рекла је да је "Ер Србија" међу првима у Европи покренула комерцијалне летове и да даљи летови завсе од других држава и аеродрома који се полако отварају.  

Министарка је рекла да ће се од сутра у Србију улазити без пи-си-ар теста и да ће та одлука данас бити донета на седници Владе. Како каже, остаје лична одговорност на грађанима.

Када је реч о помоћи "Ер Србији", Зорана Михајловић је рекла да ником није лако у авио-саобраћају и да ће држава учинити све да "Ер Србија" настави да ради. 

На београдском аеродрому запослени су дочекали путнике поштујући мере за сузбијање коронавируса, а осим маски и рукавица, имали су и визире.

Где ће се све летети 

Српски авио-превозник ће у недељу летети и за Лондон и Беч.

"Ер Србија" је најавила да ће у периоду од 21. маја до 14. јуна организовати ограничен број летова до Лондона (Хитроу), Франкфурта, Цириха и Беча.

У "Ер Србији" кажу да су већ у продаји карте за још две дестинације, Париз и Амстердам за летове од 31. маја, где је до 14. јуна предвиђен један лет недељно.

Поред тога, "Ер Србија" ће обновити комерцијалне летове до Њујорка 6. јуна, док ће од 13. јуна број прекоокеанских летова српске националне авио-компаније бити повећан на два недељно.

Национална авио-компанија почеће у последњој недељи маја поступно обнављање летова до појединих дестинација у региону.

Планира да обави први лет од Београда до Љубљане 29. маја, као прва авио-компанија која се враћа на тај аеродром, а да затим током прве две недеље јуна, поред Љубљане, поново успостави саобраћај и до Подгорице, Тивта, Сарајева, Бањалуке и Скопља.

Српски авио-превозник ће обнављати редован путнички саобраћај у складу са одлукама регулаторних органа других држава.

"Ер Србија" је најавила да ће на својим летовима примењивати све неопходне мере безбедности, у складу са највишим безбедносним и хигијенским стандардима, као и упутствима надлежних домаћих и међународних регулаторних тела.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво